konsument.blogg.se

Inlägg om produkter, tjänster och kundservice i vardagen.

Vet ena handen vad den andra gör?

Kategori: Allmänt, För hemmet

Eller:
Är det okej att sälja varor man inte har?
(null)

Det ska erkännas; ugnen är på fallrepet men fungerar. Tråkigt inköp så jag ägnade fem minuter på Elgigantens site och klickade hem en ugn på black Friday. Slängde på en elvisp också i farten då min gått sönder samma vecka. Tänkte det var enklast.

Steg 1
Bekräftelse på att grejerna skulle komma 27/2!

Steg 2
Blev uppringd om att vispen var försenad till 14/2! Bad då att få en som fanns på lager istället. Bad också om de kunde skicka ugnen tidigare. Visst, 21/12 på förmiddagen. Går det bra? Utmärkt!

Steg 3 (en timme senare typ)
Blev uppringd igen med frågan om det gick bra att leverera 20/12 istället? Nej tack, då är jag inte hemma. Då levererar vi 21/12 då. Jatack!

Steg 4
Fick mail om leverans 21/12 på eftermiddagen då jag inte är hemma. Ringde och fick efter diskussion tillbaka förmiddagens tid. Men vispen kommer 27/12.

Steg 5
Mail om att ugnen kommer 14/2. Ingen visp nämns i mailen. Ringer och tydligen har Elgiganten inte längre telefontid på helgerna!

Steg 6
Väänta till måndag. Ringer upp och efter lite om och men tar  jag bort vispen från ordern så den inte ska störa leveransen av ugnen. Får nu en tid på eftermiddagen 27/12.

Steg 7
Plötsligt dyker ett mail upp där leveransen skjuts upp till kvällen 27/12. Problematiskt då jag är bortbjuden men kanske någon annan kan ra emot den så jag låter det ligga.

Steg 8
Får mess om att ugnen inte kommit till budfirman i tid. "Vi kommer undersöka vad som skett." Tack det var snällt. Tur att den gamla fortfarande fungerar hjälpligt.

Steg 9
Samma kväll som steg 8.
En budkille ringer och säger att han kommer och levererar ugnen om 22 minuter.
Efter en timme ringer jag upp och undrar var han är. Då har han varit hos en annan kund och inte levererat någonting men han livar titta i skåpet vid nästa stopp.
Nu får jag ett mess som säger att ugnen inte är levererad p g a felaktig adress!
Budkillen ringer mig en halvtimme senare och säger att det inte finms någon ugn.

Steg 10
Nytt mess som säger "Vi har nu fått ett mer precis datum för er order och leverans av order" 😆
Inbokat 3/1 16-21.

Fortsättning följer