konsument.blogg.se

Inlägg om produkter, tjänster och kundservice i vardagen.

TomTom Via 130 Bil-GPS

Kategori: Allmänt

Tomtom gör trevliga, lättskötta GPS:er för bilen. Den här har också gratis kartuppdateringar vilket min erfarenhet säger är bra då vägnätet ändras rätt snabbt.
Kartorna som ingår är europakartor men jag har även fått plats med USA-kartor vilket är bra. Tyvärr är det många vägar som inte har någon lagrad hastighetsangivelse vilket gör att tidsuppskattningarna blir lite konstiga och att man kan få åka på småvägar i onödan.
Rent kvalitetsmässigt har jag nu fått problem med USB-kontakten för laddning och kartuppdatering. först gav originalsladden upp och vägrade fungera överhuvudtaget. Sen har själva kontakten i GPS:en gett upp vilket stökar till det ytterligare.
Kontakten är av den smala platta typen som bl a SonyEricsson har använt på sina mobiler och har rent ut sagt dålig kvalitet och konstruktion.
Jag har nu lagt in ett ärende till TomTom för att se vad som kan göras åt detta. Kontakten måste bytas och den är säkert lödd direkt på ett kretskort.
 
Ganska snabbt fick jag svar från TomTom att jag hade två års garanti på enheten och att jag skulle skicka in den till dom. Jag fick en fraktsedel och skickade in den rätt snabbt. Guldstjärna på det.
Sen dröjde det ... tiden gick och det började bli tight att få tillbaka den i tid till nästa resa.
Efter 2½ vecka fick jag mail att de hade tagit emot GPS:en. Undrar om det var fraktbolaget eller dom själva som tappat bort den?
Efter det rullade det på rätt bra. Felet konstaterades och en ny GPS skickades från Holland (med UPS se senare inlägg).
Nu har jag fått en ny enhet som verkar fungera.
På det hela taget en klart godkänd hantering.
Service***
Bemötande*****
 
#TomTom