konsument.blogg.se

Inlägg om produkter, tjänster och kundservice i vardagen.

Besviken på diskmaskinen

Kategori: Allmänt, För hemmet

Ibland försöker jag ta snabba beslut. Ofta blir det bra men denna gång skulle jag gjort bättre research. Vi hade en täcksida stående i väntan på att vår gamla #Bosch Supersilence skulle ge upp. När den då gick sönder var det snabba puckar och kraven var i huvudsak att den nya skulle passa i köket, vara utan front, visa tid kvar av diskningen och vara tyst. Resten tänkte jag var basicfunktionalitet och skulle komma med på köpet.
Det blev ett snabbt val att köpa #IKEAs mest avancerade modell "Hygienisk" från #Electrolux som verkade bra. Inga problem att få den att passa men fortfarande 20 månader senare har jag inte vant mig vid denna maskin.
Visst den är snyggare med integrerad front men är den tystare? Marginellt Diskar den bättre? Knappast. Kan den göra det den gamla kunde? Inte.
Bestickhyllan är anpassad för smala knivar, gafflar och skedar. Tjocka skaft och olika redskap göre sig inte besvar här utan måste läggas på mittenhyllan. Denna hylla är alldeles för låg och piggarna som ska hålla reda på glas. Höga IKEA dricksglas välter då piggarna år för låga och de vinglas från Ittala som vi använder vanligtvis är hopplösa att få in på mellanvåningen och kan inte stå på nedervåningen då de välter. Båda dessa glastyper funkade utmärkt på Bosch maskinen.
Packar man den nedre korgen med tallrikar bakifrån händer det att den välter bakåt in i maskinen.
Maskinen verkar helt enkelt vara anpassad för bara tallrikar, låga dricksglas och vanliga bestick för att på papperet rymma många kuvert.
Ytterligare irritationsmoment är att både sköljmedel och salt måste fyllas på ideligen. Kanske 3-4 gånger så ofta som på den gamla maskinen är en rimlig gissning; riktigt svagt.
Timern är också fånig. Maskinen öppnar sig på glänt för sluttorkning och då har timern över en timme kvar ... Rimligt skulle väl ändå vara att den skulle stå på noll när diskningen är klar så kan man vänta så länge man vill med att tömma den.
Sammanfattningsvis skulle jag gärna byta ut den..
(null)

(null)